Waar naakt zijn voor sommigen een manier is om optimaal te genieten van de warme zon op hun huid, is dit voor anderen een levenswijze of levensideaal. Naturisme biedt je de mogelijkheid om je meest natuurlijke zelf te zijn. In contact met gelijkgestemden ontstaat er een gevoel van respect en verwantschap.

De filosofie van naturisme
Ruim 2 miljoen Nederlanders en Belgen recreëren naakt. Volgens de Internationale Naturistenfederatie is naturisme “een manier om in harmonie met de natuur te leven, door samen naakt te zijn, gekenmerkt door zelfrespect, respect voor anderen en hun opvattingen en respect voor het milieu”.

Letterlijk en figuurlijk in je blootje zijn geeft een onbeschrijfelijk gevoel. Wij zien naturisme als een manier om terug te gaan naar de basis van het bestaan. Als je naakt bent en geen opvallende juwelen draagt, wordt het verschil tussen mensen onzichtbaar. Je kijkt veel meer naar het innerlijk; het uiterlijk valt weg. Je kunt met iedereen een diepgaand gesprek voeren aan de bar, of je nou dokter bent of vuilnisman.

De populariteit van naturisme
Bij Sea Nat zien we een toenemende interesse voor naturisme: steeds meer gasten nemen rust van de dagelijkse stress. Naturisme heeft een therapeutische werking en haalt het harnas rond je weg. Hierdoor sta je meer open voor nieuwe invloeden, kun je je veel makkelijker bezinnen wie je bent en wie je wilt zijn. Het resultaat is een goede relatie met je lichaam, een blakende gezondheid, een oplossing voor een burn-out en een groot gevoel van vrijheid.

Steeds meer landen erkennen de schoonheid van Sea Nat, waaronder België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en – hopelijk binnenkort ook – Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. We zijn al jarenlang lid van de naturistenvereniging Athena en FBN, NFN, FFN en DFK; naturistenfederaties die ons hebben erkend en die op hun beurt weer erkend zijn door het INF. Daarnaast zijn wij een samenwerking met Airbnb aangegaan om het naturisme (gelukkig) steeds bekender te maken, ook buiten Europa.